Joskus leipälaatikon uumenista löytyy sinne unohtuneita, jo kuivuneita leipiä, jotka eivät enää tarjoa suuriakaan makuelämyksiä. Mitäs näistä kuivahtaneista leivänkäntyistä voisi tehdä?
Keksin jokunen aika sitten ihan vahingossa ainakin yhden tavan hyödyntää vanhentunut paahtoleipä. Olin laittamassa pitsaa uuniin ja hoksasin, että siihen pellin nurkkaan mahtuisi hyvin muutama paahtoleivän viipalekin.
Tuon jälkeen olen "jalostanut" ohjetta, ja pakko myöntää, että tätä nykyä käytän paistoksiini myös tuoretta paahtoleipää. Leivän lisäksi tarvitaan seuraavat ainesosat:
oliiviöljyä
suolaa
yrttimausteita
(murskattua valkosipulia)
Toimin seuraavalla tavalla:
1. Puolitan paahtoleivät.
2. Voitelen ne kevyesti oliiviöljyllä.
3. Ripottelen leipien päälle hieman suolaa.
4. Lisään yrttimausteet. Viimeksi käytin Välimeren yrttiseosta ja oreganoa.
5. Paistan leipiä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Joskus olen levittänyt leipäviipaleiden päälle murskattua valkosipulia.
Viime kerralla maustoin muutaman leivän suolalla, valkosipulimurskalla ja kuivatulla nokkosella. Hyvältä maistuivat nokkosleivätkin!
Kokeilepa leipäresua, jos muistat, miten se valmistetaan!
VastaaPoistaJuu. Sitä tehtiin ruisleivän palasista.
VastaaPoista