Kokeilin ensimmäisen kerran voikukkamehun tekemistä toissakesänä. Kerroin tästä kokeilusta Hortoilijan muistiinpanoja -blogin päivityksessä Kolmas keittokerta toden sanoo (8.6.2017).
Ensimmäisestä voikukkamehusatsista tuli niin imelää, että sitä sai juoda sanan mukaisesti hampaat irvessä. Omaan makuuni sopiva sokerimäärä löytyi kolmannella kokeilukerralla.
Tänä kesänä olen tehnyt mehua jo neljä satsia, ja viides lähtee tekoon tänään, jahka ehdin poimia voikukat.
Jos haluat kokeilla mehun tekemistä voikukan kukinnoista, tarvitset seuraavat ainesosat:
1,5 dl voikukan keltaisia kukintoja
puolikas sitruuna viipaloituna
1 dl sokeria
1 l kiehutettua vettä
Näin teen mehun:
1. Kerään voikukan keltaisia kukintoja puolentoista desilitran verran. Poistan niistä vihreät osat. Koska haluan välttää sotkua keittiössä, teen erottelun jo ulkona.
2. Laitan kukinnot siivilään ja huuhtelen kylmällä juoksevalla vedellä.
3. Sujautan märät kukinnot sukkahousun teräosaan. Tämän teen, jotta minun ei tarvitse enää siivilöidä mehua.
4. Viipaloin sitruunan puolikkaan ohuiksi siivuiksi.
5. Laitan kulhoon voikukkamytyn ja sitruunan viipaleet.
6. Kiehautan litran vettä.
7. Kaadan kuuman veden voikukkien ja sitruunaviipaleiden päälle.
8. Annan seoksen hautua yön yli.
9. Seuraavana päivänä otan voikukkamytyn ja sitruunaviipaleet pois kulhosta ja kaadan nesteen kattilaan.
10. Lisään kattilaan desilitran sokeria, sekoitan lusikalla ja kiehautan nesteen.
Kun sokeri on imeytynyt nesteeseen, mehu on valmista. Ja hyvää! 😊
Kommentit
Lähetä kommentti