Tänä vuonna mustikkasato on ollut kaikkialla Suomessa erittäin hyvä. Facebook ja Instagram tuntuvat olevan täynnä kuvia innokkaiden poimijoiden kukkuraisista marjaämpäreistä.
Suurin osa mustikoista päätyy luultavasti pakastettavaksi. Pakastimillakin on kuitenkin rajansa ja reunansa, eikä niihin voi tupata marjoja määrättömästi. Mitä tehdä ylimääräisillä mustikoilla?
Monena vuonna ylijäämämustikat - sikäli kun niitä on edes ollut - ovat omassa taloudessani päätyneet piirakkaan tai pulliin. Piirakka on toki erinomaisen hyvää, samoin pullat, mutta vaihtelun vuoksi päätin tehdä parin vuoden tauon jälkeen mustikkamuffinseja.
Muffinsien ohje löytyi vanhasta, jo resuiseksi selatusta yläkoulun aikaisesta kotitalouden oppikirjasta. Vaikka Keitämme ja leivomme -kirjasella on ikää jo kiitettävästi (jätän ikävuosien määrän mainitsematta), on siitä vieläkin hyötyä - ainakin tällaiselle ihmiselle, joka leipoo harvakseltaan.
Tässäpä ainesosat suoraan Keitämme ja leivomme -kirjasta sivulta 119:
Näin toimin:
1. Laitoin uunin kuumenemaan 225-asteiseksi.
2. Vatkasin sokerin ja margariinin vaahdoksi sähkövatkaimella.
3. Lisäsin munat yksitellen välillä vatkaten.
4. Sekoitin kuivat aineet keskenään ja lisäsin ne taikinaan vähitellen.
5. Lisäsin mustikat kevyesti puulastalla sekoittaen.
6. Asettelin pellille valmiiksi 20 muffinsivuokaa ja nostelin taikinan niihin kahdella lusikalla.
7. Paistoin muffinseja uunissa 12 minuutin ajan (ohjeen mukaan noin 15 minuuttia).
Hyvin onnistuivat! 😊
poimijoiden
Kommentit
Lähetä kommentti