Siirry pääsisältöön

Puhdasta puhdistuslastalla?

 


Olen viime aikoina kirjoittanut pelkästään siivousaiheisia postauksia, ja kaikki ovat varmaan jo enemmän tai vähemmän kyllästyneitä niihin. Minun on kuitenkin ihan pakko kirjoittaa vielä yhdestä siivousaiheesta, nimittäin puhdistuslastan käytöstä.

Viimeviikkoinen operaatio uuninpuhdistus ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mistä kerroin edellisessä päivityksessäni (Ruokasooda + etikka + vesi = uuni puhtaaksi? 31.1.2021). Tahnaa ei riittänyt uunin luukun sisäpinnalle, joten se jäi (todella) likaiseksi. 

Puhdistuslastan käyttämistä en ollut tullut edes ajatelleeksi (tokko olen tiennyt niitä olevan olemassakaan), ennen kuin Facebook-kaverini suositteli kokeilemaan sitä. No, minähän päätin kokeilla. 

En todellakaan ole varma, kannattaako minun laittaa tähän ennen-kuvaa suorastaan surullisen likaisesta (joku voisi sanoa törkyisestä) uuninluukustani. Otan riskin ja laitan:


 Puhdistuslastan ostin läheisestä marketista. Hinta oli jotain kolmen ja neljän euron väliltä. 


 Tein ensin samanlaisen puhdistustahnan kuin viime viikolla. Sekoitin keskenään

3 rkl ruokasoodaa,

3 rkl kuumaa vettä ja

3 rkl väkiviinaetikkaa.

Levitin tahnan uunin luukun sisäpinnalle ja annoin vaikuttaa tunnin ajan. Tällä kertaa en käyttänyt uunia päällä.

Tunnin kuluttua tahnan levittämisestä ryhdyin kaapimaan likaa pois luukun sisäpinnalta. Se lähti pois todella helposti, eikä vaatinut suuriakaan käsivoimia. 

Lopputulos oli tällainen.


 

En muistanutkaan, että uunin luukun läpi voi nähdä... 😊

Kommentit

  1. Tuollainen puhdistuslasta onkin itselle ihan uusi tuttavuus! On tullut siivottua paljon lähiaikoina niin kotona kuin yritykseni toimistolla Helsingissäkin. Tuntuu, että näin koronan aikaan on paljon enemmän siivottavaa kun kaikki viettävät aikaa niin paljon kotona. Uuni on aina sellainen siivouksen murheenkryyni.

    VastaaPoista
  2. Juu, hyvin sanoit, murheenkryyni tosiaan! Työviikon jälkeen sitä on aina niin väsynyt, että jaksaa hädin tuskin imuroida kaikki huoneet läpi. Loma-aikaan on sitten paljon muutakin tekemistä. Niinpä ainakin minulla tuo uunin puhdistus venyy, venyy ja venyy... En itsekään ollut hoksannut siivouslastan olemassaoloa, ennen kuin ex-työkaveri siitä vinkkasi. Suosittelen! 😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla ve...

Hyvästi, vuosi 2023!

  Vuoteen 2023 mahtui henkilökohtaisessa elämässäni monenmoista: luovuin vakituisesta työpaikastani, laitoin taloni myyntiin, muutin uudelle asuinalueelle kerrostaloon, aloitin työt uudessa koulussa, rakas kissaystäväni kuoli... Toivon, että vuosi 2024 olisi rauhallisempi :)  Tammikuussa 2023 aloitin jo tutuksi tulleen kuvausprojektini, jonka tarkoituksena on ottaa kuva samasta paikasta kerran kuukaudessa koko vuoden ajan. Kuvauspaikaksi valikoitui Jyväskylän Palokassa sijaitseva Kirrin uimaranta.  Muutin uuteen kotiin syyskuun alussa. Vanhan talon tyhjentäminen ja siivoaminen sekä uuden kodin järjestely veivät niin paljon aikaa ja energiaa, että kuvausprojektini tyssäsi ja viimeiseksi kuvaksi jäi elokuun otos. Tuossa kuvia järjestellessäni onnistuin vahingossa poistamaan heinäkuun kuvan, joten kuvasarjani jää tänä vuonna puoliväliin vuotta.  Tammikuun kuva on otettu aamulla auringonnousun jälkeen. Pakkastakin oli.    Helmikuussa lumet välillä sulivat, mutt...

Miltä maistui voikukan juurista tehty kahvi?

Kokeilin viime viikolla tehdä kahvinkorviketta voikukan juurista. Ohjeen voikukkakahviin löysin Metsän emännän verkkosivuilta (www.metsanemanta.fi). Voikukkakahviin tarvitaan kuivattuja ja paahdettuja voikukan juuria. Voikukan juurien kuivaamisesta kerroin päivityksessäni pari viikkoa sitten (Kaivoin maasta voikukan juuria ja... 12.9.2021). Viikko sitten kirjoitin voikukkaisen rieskan tekemisestä (Kokeilin voikukanjuuririeskaa, 19.9.2021). Kuivattuja voikukan juuria voi paahtaa pannulla tai uunissa. Kokeilin jälkimmäistä tapaa. Metsän emännän ohjeen mukaan kuivatut ja pilkotut juurenpalat levitetään uunipellille leivinpaperin päälle. Uuni asetetaan 175 asteeseen ja juurenpalojen annetaan olla uunissa 10-20 minuuttia. Mitä kauemmin paloja paahtaa, sen tummemman värin ne saavat. Ennen purkitusta palasten annetaan jäähtyä. Ne säilyvät parhaiten tiiviissä lasipurkissa ja pimeässä. Omat kuivatut juurenpalaseni olivat jo valmiiksi niin pieniä, että niitä ei tarvinnut enää ryhtyä p...