Kirjoitin pari viikkoa sitten blogipäivityksessäni Kokeilin koivunlehtiteetä (8.5.2021) koivunlehtien terveysvaikutuksista. Nuoret lehdet sisältävät runsaasti C-, B2- ja B3-vitamiinia sekä A-vitamiinin esiastetta. Valitettavasti vitamiinipitoisuudet vähenevät lehtien vanhetessa.
Koska koivunlehtitee ei maistunut lainkaan hassummalta, päätin kokeilla, minkä terästyksen koivunlehdet toisivat salaattiin. Ohjeen löysin Kaleva-lehden verkkosivuilta.
Ohjeen mukaan koivunlehtisalaattiin tarvitaan seuraavat ainesosat:
nuoria koivunlehtiä
varhaiskaalia
selleriä
porkkanaa
Ohjeen mukaan kaikkia aineksia laitetaan salaattiin suunnilleen yhtä paljon. Koska tämä oli vasta ensimmäinen kokeiluni, en tohtinut lisätä salaattiin koivunlehtiä yhtä paljon kuin kaalia ja porkkanaa. Sellerin jätin kokonaan pois.
Näin toimin:
1. Revin varhaiskaalin suikaleiksi.
2. Raastoin porkkanan.
3. Silppusin huuhdellut koivunlehdet saksilla.
4. Asettelin kaalisuikaleet, porkkanaraasteen ja koivunlehtisilpun kulhoon kerroksittain.
Miltä salaatti maistui? Vallan mainiolta, raikkaalta ja... terveelliseltä.
Tunnustettakoon, että sitruunaa tai omenamehua ei ollut saatavilla, joten lisäsin salaattiin ihan tavallista kaupan hyllyltä poimittua kastiketta. Näin ollen koivunlehtisalaatin perimmäinen maku jäi vielä hieman hämärän peittoon. Kokeilen salaattia tänään sitruunamehun kanssa. En kuitenkaan usko, että salaatti siitä huonommaksi muuttuu.
Kommentit
Lähetä kommentti