Kerroin edellisessä päivityksessäni (Pihlajanmarjamehua tein, pihlajanmarjahyytelöä sain, 3.10.2021), miten vaivalla tekemäni pihlajanmarjamehu olikin muuttunut yön aikana hyytelöksi. Arvelin, että syy hyytelöitymiseen saattaisi olla liiallinen sokeri.
Kokeilin Marttojen mehuohjetta uudelleen, mutta nyt niin, että vähensin sokerin määrää puolella. Tein mehun seuraavilla ainemäärillä:
0,5 l pihlajanmarjoja
1,5 dl vettä
1 dl sokeria
Muuten toimin samoin kuin edellisellä kerralla.
1. Huuhtelin pihlajanmarjat kylmällä juoksevalla vedellä ja survoin niitä hieman.
2. Laitoin kattilaan 1,5 dl vettä ja marjat. Keitin niitä 15 minuutin ajan (ohjeen mukaan 10-15 min).
3. Painelin marjoja välillä lusikalla kattilan sisäreunaa vasten.
4. Kaadoin mehun kulhoon sukkahousuja siivilänä käyttäen.
5. Kaadoin siivilöidyn mehun takaisin kattilaan ja kuumensin kiehuvaksi.
6. Sekoitin joukkoon sokerin.
7. Siivilöin mehun uudestaan kannuun kaataessani.
Tällä kertaa pihlajanmarjamehu ei tehnyt muuttumistemppua yön aikana; se oli mehua vielä seuraavana aamunakin.
Pihlajanmarjamehun väri on todella kaunis (kuvissa on laimentamatonta mehua). Maku taas... Syytetäänköhän minua liioittelusta, jos käytän adjektiivia taivaallinen? Syytetään tai ei, mutta pihlajanmarjoista tehty mehu on taivaallista - tai ainakin taivaallisen hyvää. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Kommentit
Lähetä kommentti