Villi ja vihreä -blogin ihan ensimmäinen postaus (Ylikypsistä banaaneista syntyy herkullisia keksejä, 13.4.2020) sivusi ruokahävikkiä: on ekologisesti järkevämpää keksiä parhaat päivät nähneille kasviksille uusiokäyttöä kuin heittää ne biojäteastiaan. Palaan taas tuohon aiheeseen ja kertoilen banaanilettujen tekemisestä.
Banaaniletut valmistuivat helposti ja nopeasti. Niihin tulevien banaanien on parempikin olla kypsiä ja pehmeitä, jotta niiden soseuttaminen haarukalla onnistuu. Tein letut seuraavalla ohjeella:
2 banaania
1 dl kaurahiutaleita tai mysliä
2 kananmunaa
1/2 tl kanelia
Puolitin ohjeen ja käytin kaurahiutaleiden sijaan kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä sisältävää mysliä. Näin toimin:
1. Soseutin pehmentyneen banaanin haarukalla.
2. Lisäsin muut ainekset joukkoon ja sekoitin tasaiseksi.
3. Paistoin kasviöljyssä molemmin puolin.
Miltä banaaniletut maistuivat? En yhtään liioittele, kun sanon, että erittäin hyviltä. Makua voi muunnella käyttämällä myslin sijaan kaurahiutaleita tai vaihtamalla myslin toisenlaiseen. Kaneli sopi lettuihin mielestäni mainiosti, mutta toki senkin voi korvata jollain toisella mausteella omien mieltymystensä mukaan.
Kokeilin tehdä sekä paksuja että ohuita lettuja enkä huomannut maussa eroa. Banaaniletut maistuivat myös kylminä. Näitä tulee tehtyä toisenkin kerran!
Kommentit
Lähetä kommentti