Siirry pääsisältöön

Hyvästi vuosi 2022!

 

Vuosi vaihtui kymmenisen tuntia sitten, ja on taas aika vuotuisen kuvakollaasin. Sen idea on yksinkertainen: otan vuoden ajan kerran kuukaudessa kuvan tismalleen samasta paikasta. 

Aloitin vuosikollaasien tekemisen tammikuussa 2016, eli tämä on laskujeni mukaan järjestyksessään kahdeksas. Vuosi sitten kuvauskohteeksi valikoitui läheisen joen sillalta avautuva maisema. 

Alkuvuoden kuvista huomaa, että joki ei ollut jäässä. Olikos se niin, että vuoden 2022 alussa ei ollut kovia pakkasia tai ainakaan pitkiä pakkasjaksoja? Ensimmäisen jääpeitteensä joki sai vasta joulukuun kuvassa.

Toukokuun kuva tuo mieleen, että vuonna 2022 kevät oli pahasti myöhässä. 

Näin ollen ero touko- ja kesäkuun välillä on todella suuri. 


Heinäkuun kuvauspäivänä on näköjään paistanut aurinko. Olisikohan innokkaan kuvaajan kannattanut odottaa muutama tunti, jotta kuvasta olisi tullut parempi?

Syyskuussa 2022 on näköjään ollut jo ruskaa. Lokakuun kuva puolestaan todistaa, että kuukausi on mainettaan parempi. Puissahan on lehtiä vielä vaikka kuinka paljon!


Vuoden 2022 talvisin kuva on ehdottomasti joulukuun otos, jolloin joki on saanut sekä jää- että lumipeitteen. Mikähän siellä mahtaa olla tilanne nyt, kun lämpötilat huitelevat lähellä nollaa ja eilen tihuutti vettäkin? 


Oli miten oli, uusi kuvauskohde on jo mielessä :) Hyvää vuotta 2023 meille kaikille! 

 Kuvakollaasi on koottu puhelimella otetuista kuvista. Postauksessa näkyvät touko-, kesä- ja lokakuun kuvat on otettu järjestelmäkameralla.   

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Tein sipsejä ihan itse - mausteena vuohenputkisilppua

Olen joskus yrittänyt tehdä sipsejä uunissa, ja jos oikein muistan, ne eivät onnistuneet kovinkaan hyvin. Vähän aikaa sitten löysin Anna -lehden verkkosivuilta ohjeen sipsien valmistamiseksi mikroaaltouunissa. Siitä sain ajatuksen kokeilla, onnistuisivatko perunaherkut paremmin mikrossa.  Koska ensimmäiset villiyrtit ovat nousseet maasta täällä Keski-Suomessakin, päätin maustaa sipsit suolan lisäksi tuoreella vuohenputkisilpulla. Keräsin nuoret vuohenputket hieman ennen sipsien valmistamista. Huuhtelin villiyrtit siivilässä kylmällä juoksevalla vedellä, minkä jälkeen saksin ne silpuksi.  Näin toimin: 1. Viipaloin mullattoman, ohutkuorisen perunan juustohöylällä. 2.  Upotin viipaleet kylmään veteen. 3. Kuivasin ne pyyhkeellä. 4. Kaadoin lautaselle oliiviöljyä ja kierittelin perunaviipaleita siinä.  5.  Asettelin viipaleet lautaselle leivinpaperin päälle. Maustoin ne merisuolalla ja vuohenputkisilpulla.  6. Laitoin sipsit mikroon neljäksi minuutiksi.  Miten mikrosipsit onnistuivat? Hyvin