Siirry pääsisältöön

Ja taas lähti tavaraa kirpparille!

Varasinpa jälleen kerran myyntipöydän tutulta kirpparilta. Nyt sille on tarvetta vielä aiempaa enemmän: suunnittelen muuttoa, joten kaikesta ylimääräisestä tavarasta olisi hyvä päästä eroon. 

Ensimmäiseksi keräsin kokoon kaikki taloudesta löytyvät DVD-kasetit. Ja niitähän löytyi! Minulla ei enää ole laitetta, jolla pystyisin DVD:tä katsomaan, joten täällä ne olisivat turhan pantteina. 

Jälkikasvun DVD-kasetit olivat ihan oma lukunsa; niitä oli todella paljon. Sain luvan viedä ne kirpparille, sillä opiskelijan pieneen kämppään ei mahdu mitään ylimääräistä. Eikä taida hänelläkään enää olla DVD:n katsomisen mahdollistavaa laitetta.

Hinnoittelu oli hankalaa. Monet DVD-kasettien sisältämät elokuvat ovat minulle tärkeitä, mutta ymmärrän toki, että sen mukaan en voi lähteä hintaa määrittelemään. Tein sellaisen ratkaisun, että laitoin yksittäisen DVD:n hinnaksi yhden euron. Jos kyseessä oli  tv-sarjan kausi tai elokuvakokoelma, hinnaksi tuli kaksi euroa. 

Nyt onkin mielenkiintoista, nähdä, tekevätkö DVD:t kauppansa. Kuinka moni enää pystyy katsomaan niitä? Entä haluaako kukaan ostaa esimerkiksi Frendien tuotantokausia; pyöriihän sarja taukoamatta parillakin eri tv-kanavalla? 

Kaappien kätköistä löytyi myös sellaisia CD-levyjä, joita en ole kuunnellut vuosiin. Näidenkin hinnaksi laitoin euron kappaleelta. Jos CD:n kannessa oli pientä vikaa, hinnaksi tuli 50 senttiä. Voisin kuvitella, että ainakin itseni ikäiset ihmiset tykkäävät vielä kuunnella musiikkia levyiltäkin. 

Kolmas iso "tuoteryhmä" kirpparipöydälläni muodostuu vanhoista vaatteistani. Ajattelin taas tulevaa muuttoa: mitä vähemmän tarpeettomia ja pieneksi jääneitä vaatteita, sen parempi. 

Myyntirekkiin tuli T-paitoja, toppeja, paitapuseroita, hameita, mekkoja ja farkkuja. Vaatteiden hinnat vaihtelevat eurosta kahdeksaan euroon. 

Nyt ei muuta kuin jännityksellä odottamaan, miten tavarat ja vaatteet käyvät kaupaksi :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Kaikkien aikojen paras kirpparituotto!

Loppukesä ja alkusyksy ovat kuluneet niin tiiviisti muuton merkeissä, että blogin päivittämiselle ei yksinkertaisesti ole jäänyt aikaa. Vanhassa asunnossa on vieläkin pois roudattavaa tavaraa, mutta kyllä tässä vihdoinkin voiton puolella aletaan olla :)  Muistuipa sitten mieleen, että en ole vielä kirjoittanut edes raporttia tämän kesän kirpparimyynnistä! Kirjoitin myyntipöydän varaamisesta postauksessani Ja taas lähti tavaraa kirpparille jo heinäkuun puolivälissä. Sain vähän lisäaikaa myyntipöydälleni, ja lopuksi sain myydä tavaroita 50 prosentin alennuksella. Tästäkin huolimatta kirpparipöydän purkamisesta on vierähtänyt aikaa luvattoman paljon. Ihan ensimmäiseksi täytyy todeta, että en muista ikinä saaneeni näin hyvää tuottoa myyntipöydästäni. Tosin täytyy myöntää, että en ole kirjannut muistiin kymmenen vuoden takaisten myyntipöytien tuottoja. Silloin myin jälkikasvun hylkäämiä leluja, jotka tekivät kauppansa todella hyvin.  Tämän kesän myyntipöytää rakentaessani mietin, mahtaako k