Siirry pääsisältöön

Kaikkien aikojen paras kirpparituotto!

Loppukesä ja alkusyksy ovat kuluneet niin tiiviisti muuton merkeissä, että blogin päivittämiselle ei yksinkertaisesti ole jäänyt aikaa. Vanhassa asunnossa on vieläkin pois roudattavaa tavaraa, mutta kyllä tässä vihdoinkin voiton puolella aletaan olla :) 

Muistuipa sitten mieleen, että en ole vielä kirjoittanut edes raporttia tämän kesän kirpparimyynnistä! Kirjoitin myyntipöydän varaamisesta postauksessani Ja taas lähti tavaraa kirpparille jo heinäkuun puolivälissä. Sain vähän lisäaikaa myyntipöydälleni, ja lopuksi sain myydä tavaroita 50 prosentin alennuksella. Tästäkin huolimatta kirpparipöydän purkamisesta on vierähtänyt aikaa luvattoman paljon.

Ihan ensimmäiseksi täytyy todeta, että en muista ikinä saaneeni näin hyvää tuottoa myyntipöydästäni. Tosin täytyy myöntää, että en ole kirjannut muistiin kymmenen vuoden takaisten myyntipöytien tuottoja. Silloin myin jälkikasvun hylkäämiä leluja, jotka tekivät kauppansa todella hyvin. 

Tämän kesän myyntipöytää rakentaessani mietin, mahtaako kukaan enää ostaa DVD:itä. No, nyt voin sanoa, että kyllä ostettiin! Melkein kaikki DVD:t menivät. Niitä oli paljon, mutta hintakaan ei ollut paha: olin laittanut yhden DVD:n hinnaksi euron. 

Sarjat maksoivat kaksi euroa, mutta joillekin laitoin hinnaksi kolme. Tällaisia olivat vaikkapa Olipa kerran -sarjan DVD:t (esimerkiksi Olipa kerran elämä). Korkeammasta hinnastaan huolimatta ne ostettiin melkein heti, kun olin asettanut ne näytille. 

Myös karaoke-DVD:t myytiin lähes välittömästi. Epäilyksistäni huolimatta muutama Frendit-sarjan kausikin meni kaupaksi.


 Toinen suosittu tuoteryhmä olivat CD:t. Näillekin olin laittanut hinnaksi euron kappale. Jos kansi oli vioittunut, CD:n sai omakseen 50 sentillä. Myös äänikirjoja oli myynnissä. Lähes kaikki CD:t menivät!  

Vaatteet eivät tehneet kauppaansa niin hyvin kuin joinain toisina kesinä. Pari puseroa ja mekkoa sentään meni, samoin muutamat kengät. Myymättä jääneet vaatteet lahjoitin SPR:n kirppikselle. 

Kalliimmista tuotteista sain myytyä esimerkiksi kerrostaloasunnossa tarpeettoman sähkösahan, jonka hinnaksi olin määritellyt 60 euroa. Käyttämätön pallogrillikin herätti kiinnostusta. 

Kuitti paljastaa, että tämän kesän kirpparimyynti oli 206 euroa. Vaikka summasta vähentää myyntipöydän vuokran, 25 euroa, tulokseen saa olla todella tyytyväinen :)


Kuvat eivät tällä kertaa ole omasta myyntipöydästäni, vaan otin ne kirppari Löytölähteen aulatilasta. Kirppari Löytölähde sijaitsee Palokassa, Jyväskylässä.    

 

  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää