Siirry pääsisältöön

Se on syksy nyt: mitä laittaa myyntiin kirpparipöydälle?


Käväisin eilen tutulla kirppiksellä kyselemässä kuulumisia. Kirppari on nimeltään Löytölähde ja sijaitsee Jyväskylässä, tarkemmin sanottuna Palokassa. 

Olen kirjoittanut Löytölähteestä muutaman kerran aiemminkin. Esimerkiksi pari vuotta sitten haastattelin paikan omistajaa, Arja Minkkistä, kirpparilla työskentelystä (Ks. Millaista työtä on kirpparin pitäminen? Arja kertoo kokemuksistaan, 6.3. 2021). 

Nyt kyselin, mitkä tavarat tekevät tällä hetkellä erityisen hyvin kauppansa. Arjan vastaus tuli epäröimättä: ruokailuvälineet. Kaikki ruokailuvälineet ovat nyt kysyttyjä, mutta erityisesti syvät lautaset viedään kuulemma käsistä. Myös matalat lautaset tekevät kauppansa mainiosti. Ruokailuvälineiden ei tarvitse olla merkkituotteitakaan; kunhan ovat ehjiä ja hyväkuntoisia.


 Toinen tuoteryhmä, mikä myy nyt Arjan mukaan erityiset hyvin, on talvitakit. Tämä onkin ymmärrettävää, kun muistaa, että Suomeen on ennustettu tavanomaista kylmempää lokakuuta. Itsekin olen jo ottanut ohuemman toppatakin käyttöön.

Urheiluvälineistä kysytyimpiä ovat tällä hetkellä luistimet, mutta toki muitakin urheiluvälineitä myydään.


Ainakin eilen kirppari Löytölähteellä oli todella paljon porukkaa, vaikka sulkemisaika alkoi jo olla lähellä. Huomasin, että näytteille asetetut joulukoristeet kiinnostivat ihmisiä. Ei siis liene liian aikaista laittaa omalle kirppispöydälle myyntiin myös joulukortteja ja -koristeita, kynttilöitä tai vaikkapa  joululahjoiksi sopivia esineitä.      


Postauksen kuvat on otettu kirppari Löytölähteeltä 21.10. 2023. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Kaikkien aikojen paras kirpparituotto!

Loppukesä ja alkusyksy ovat kuluneet niin tiiviisti muuton merkeissä, että blogin päivittämiselle ei yksinkertaisesti ole jäänyt aikaa. Vanhassa asunnossa on vieläkin pois roudattavaa tavaraa, mutta kyllä tässä vihdoinkin voiton puolella aletaan olla :)  Muistuipa sitten mieleen, että en ole vielä kirjoittanut edes raporttia tämän kesän kirpparimyynnistä! Kirjoitin myyntipöydän varaamisesta postauksessani Ja taas lähti tavaraa kirpparille jo heinäkuun puolivälissä. Sain vähän lisäaikaa myyntipöydälleni, ja lopuksi sain myydä tavaroita 50 prosentin alennuksella. Tästäkin huolimatta kirpparipöydän purkamisesta on vierähtänyt aikaa luvattoman paljon. Ihan ensimmäiseksi täytyy todeta, että en muista ikinä saaneeni näin hyvää tuottoa myyntipöydästäni. Tosin täytyy myöntää, että en ole kirjannut muistiin kymmenen vuoden takaisten myyntipöytien tuottoja. Silloin myin jälkikasvun hylkäämiä leluja, jotka tekivät kauppansa todella hyvin.  Tämän kesän myyntipöytää rakentaessani mietin, mahtaako k