Siirry pääsisältöön

Valon kaupunki - iloa ja valoa ihmisille jo 20 vuoden ajan


 Viime viikko oli Jyväskylässä valon juhlaa; päästiinhän silloin nauttimaan Valon kaupunki -tapahtuman upeista valoteoksista. Valon kaupunkia on järjestetty täällä syksyisin jo 20 vuoden ajan.

Kiertelin kaupungin keskustassa kahteen otteeseen valoteoksia ihastelemassa. Ensimmäisen reissun tein ystävän kanssa viime lauantaina. Koska kamera ei tuolloin sattunut mukaan, päätin uudistaa reissun tiistaina. Tällä kertaa kamera oli repussa.    

Otin paljon kuvia, mutta valitettavasti valoteokset eivät päässeet täysin oikeuksiinsa, koska oli alkuilta eikä pimeys ollut vielä laskeutunut kaupungin ylle. Tähän postaukseen valitsemani kuvat on otettu  Kankaan alueelta Tourujoen ylittävän sillan läheisyydestä. 

Marko Häkkisen Connection-teoksessa pääosassa olivat Tourujokeen ankkuroidut valokuutiot. Päivänvalossa kuutiot eivät tehneet kummoistakaan vaikutusta, mutta yön tummuessa niiden värit pääsivät hienosti oikeuksiinsa. Kuutioiden ympäristökin oli valaistu, ja illalla niihin liitettiin myös sävelletty äänimaisema.


Kankaanaukion reunalle puolestaan oli sijoitettu useita valoteoksia, joiden valmistamiseen oli käytetty kierrätettyjä ja uudelleen käytettäviä materiaaleja. 


  


   


Rajasin ihmiset tarkoituksella pois kuvista, mutta jo tiistaina alkuillasta väkeä oli liikkeellä runsaasti. Erityisesti minua ilahdutti nähdä lasten ilo ja riemu, kun he tarkastelivat teoksia. 

Toivottavasti Valon kaupungin 20-vuotinen perinne ei katkea, sillä iloa ja valoa tähän synkkään vuodenaikaan totisesti tarvitaan.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Kaikkien aikojen paras kirpparituotto!

Loppukesä ja alkusyksy ovat kuluneet niin tiiviisti muuton merkeissä, että blogin päivittämiselle ei yksinkertaisesti ole jäänyt aikaa. Vanhassa asunnossa on vieläkin pois roudattavaa tavaraa, mutta kyllä tässä vihdoinkin voiton puolella aletaan olla :)  Muistuipa sitten mieleen, että en ole vielä kirjoittanut edes raporttia tämän kesän kirpparimyynnistä! Kirjoitin myyntipöydän varaamisesta postauksessani Ja taas lähti tavaraa kirpparille jo heinäkuun puolivälissä. Sain vähän lisäaikaa myyntipöydälleni, ja lopuksi sain myydä tavaroita 50 prosentin alennuksella. Tästäkin huolimatta kirpparipöydän purkamisesta on vierähtänyt aikaa luvattoman paljon. Ihan ensimmäiseksi täytyy todeta, että en muista ikinä saaneeni näin hyvää tuottoa myyntipöydästäni. Tosin täytyy myöntää, että en ole kirjannut muistiin kymmenen vuoden takaisten myyntipöytien tuottoja. Silloin myin jälkikasvun hylkäämiä leluja, jotka tekivät kauppansa todella hyvin.  Tämän kesän myyntipöytää rakentaessani mietin, mahtaako k