Tästä on jo jokunen aika, kun meillä oli ruoaksi pinaattikeittoa. Ei itse tehtyä, ehei; keitto oli peräisin ihan sellaisesta kaupan valmispakkauksesta.
Sitä jäi tähteeksi noin 1,5 dl. Olisihan tuon toki voinut lämmittää seuraavana päivänä, mutta kahdelle moisesta määrästä ei olisi riittänyt syötävää. Enpä tiedä, olisiko mikrossa lämmitetty eineskeitto ollut järin maittavaakaan.
Tein pinaattikeiton jämistä lettusia. Tarvitsin niihin
1,5 dl pinaattikeittoa
0,5 dl maitoa
1 (pienen) kananmunan
0,5 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
sipulia
valkosipulia
yrttimausteita
(pakastettua vuohenputkea)
Lettuset olivat todella hyviä ja mielestäni jopa parempia kuin tavalliset peruspinaattiletut.
Maustamisen voi jokainen miettiä oman makunsa mukaan. Jos ei ole valkosipulin ystävä, niin tuskinpa sitä haluaa lettusissakaan maistaa.
Pakastetun vuohenputkisilpun laitoin ohjeessa sulkuihin, koska luultavasti kovinkaan monelta sitä ei pakastimesta löydy. Vuohenputki on oiva maustekasvi, jota voi käyttää persiljan tavoin.
Kirjoitin kyseisestä villiyrtistä aina silloin tällöin Me Naiset -lehden Hortoilijan muistiinpanoja -blogissani. Aiheesta löytyy juttua ainakin otsikoiden Vuohenputki - ystävästä viholliseksi (22.6.2017), Vuohenputki on herkullista syötävää (25.5.2019) ja Vuohenputkipesto valmistui varhaisperunoiden kiehuessa (15.6.2019) alta.
Vuohenputken tunnistat sen porkkanamaisesta tuoksusta. Kannattaa poimia vain nuoria yksilöitä, sellaisia, joiden lehdet ovat vielä supussa.
Sitten vain huuhtelet vuohenputket kylmällä juoksevalla vedellä ja silppuat saksilla. Jos kaikki silppu ei mene heti (vaikkapa pinaatti-yrttilettusiin), laita loput jääkaappiin. Siellä vuohenputki säilyy useita päiviä.
Ehkäpä ensi talvena vuohenputkea löytyy jo pakastimestasikin? 😉
Kommentit
Lähetä kommentti