Siirry pääsisältöön

Ainekset kosteuttavaan kasvonaamioon löytyivät keittiön kaapeista

 


Markettien kosmetiikkaosastoilta löytyy kasvonaamioita moneen lähtöön. On yksittäispakattua ja muovituubista pursotettavaa. On rasvaista ihoa hoitavaa ja kaikille ihotyypeille sopivaa. On minuutissa tehonsa saavuttavaa ja pitempää käyttöaikaa vaativaa. On kallista ja on huokeampaa.

En ole naismuistiin ostanut näitä markettien kasvonaamioita vaan teen ne mieluummin itse. Miksi? 

Itse tekemällä tietää tasan tarkkaan, mitä ainesosia naamiossa on. Turhaa pakkausroskaa ja muovijätettä ei synny, ja säästäähän itse tekemällä rahaakin.

Kesäisin askartelen kasvonaamiot villiyrteistä, mutta talvella, kun kuivatutkin yrtit ovat jo loppuneet, teen naamiot keittiön hyllyiltä löytyvistä aineista.

Yksi suosikeistani on kosteuttava kasvonaamio, jonka ohjeen sain työkaveriltani joskus vuosia sitten. Tarvitset siihen seuraavat ainesosat:

1 kananmunan keltuainen

2 tl hunajaa

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl sitruunan mehua


 Sitten vain sekoitat aineet kulhossa. 


Toisinaan olen lisännyt sekoitukseen ruokalusikallisen verran kuivattuja villiyrttejä. Eilen illalla naamioon pääsi mukaan kuivattua poimulehteä.


Naamio vaikuttaa äkkiseltään liian nestemäiseltä, ja mieleen saattaakin nousta epäilys, miten moinen litku ylipäätään pysyy kasvoilla. Myönnän, että naamion levittäminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta lopulta kananmunan keltuainen kiinnittää sen ihoon.

Naamion vaikutusaika on 10-20 minuuttia. Suosittelen suorittamaan operaation saunassa, koska odottelu on mukavampaa lämpimässä. Käsittääkseni lämpö myös tehostaa naamion vaikutusta.

Mielestäni kyseinen naamio ei ole ihan niin kosteuttava kuin jotkin villiyrttinaamiot. Toimenpiteen jälkeen kasvojen iho näyttää kuitenkin sileältä ja heleältä.

Eilen illalla naamani näytti suorastaan virkeältä. Joku ilkeämielinen tosin voisi väittää, että "virkeys" ei ollut muuta kuin saunan lämmön aiheuttamaa punakkuutta.  😁



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Tein sipsejä ihan itse - mausteena vuohenputkisilppua

Olen joskus yrittänyt tehdä sipsejä uunissa, ja jos oikein muistan, ne eivät onnistuneet kovinkaan hyvin. Vähän aikaa sitten löysin Anna -lehden verkkosivuilta ohjeen sipsien valmistamiseksi mikroaaltouunissa. Siitä sain ajatuksen kokeilla, onnistuisivatko perunaherkut paremmin mikrossa.  Koska ensimmäiset villiyrtit ovat nousseet maasta täällä Keski-Suomessakin, päätin maustaa sipsit suolan lisäksi tuoreella vuohenputkisilpulla. Keräsin nuoret vuohenputket hieman ennen sipsien valmistamista. Huuhtelin villiyrtit siivilässä kylmällä juoksevalla vedellä, minkä jälkeen saksin ne silpuksi.  Näin toimin: 1. Viipaloin mullattoman, ohutkuorisen perunan juustohöylällä. 2.  Upotin viipaleet kylmään veteen. 3. Kuivasin ne pyyhkeellä. 4. Kaadoin lautaselle oliiviöljyä ja kierittelin perunaviipaleita siinä.  5.  Asettelin viipaleet lautaselle leivinpaperin päälle. Maustoin ne merisuolalla ja vuohenputkisilpulla.  6. Laitoin sipsit mikroon neljäksi minuutiksi.  Miten mikrosipsit onnistuivat? Hyvin