Siirry pääsisältöön

Ankea kevät piristysruiske kirpparimyynnille?

 


Varasin heinäkuun lopussa -  jälleen kerran - myyntipöydän tutulta kirpparilta, Löytölähteeltä.

Takana oli ankea ja hiljainen kevät etätöineen, koronaeristyksineen ja kirjastojen ynnä muiden tärkeiden paikkojen sulkemisineen. Myös kirpputorit olivat kiinni osan keväästä, ja ne saatiin avata vasta kesäkuun alussa.

Kysyin myyntipöytää järjestellessäni  Löytölähteen omistajalta, miten viime kevään tilanne oli näkynyt kirpparimaailmassa.

Hänen mukaansa kauppa oli käynyt kesän aikaan hyvin ja kirppari oli saanut uutta asiakaskuntaa. Erityisesti nuoria oli ollut liikkeellä aiempaa enemmän.

Tuon sain todistaa itsekin monena päivänä, kun kävin järkkäilemässä myyntipöytääni. Nuoria pariskuntia näkyi selvästi enemmän kuin ennen. Onnistuinpa näkemään myös kolmen teinipojan porukan. 

Näkyikö kevään tilanne omassa myynnissäni? No näkyihän se. Ensinnäkin vaatteet tekivät kauppansa aiempaa paremmin. Jopa paksu villapusero meni kaupaksi, vaikka olin ihan varma, ettei kukaan osta sellaista keskellä kesää. 


Myös jotkin sellaiset tavarat, jotka olivat napottaneet koskemattomina myyntipöydässäni vuodesta toiseen, olivat nyt kohdanneet ostajansa. Uuden kodin saivat muun muassa vaaleanpunaiset sandaletit ja vaalea käsilaukku.

Yllätyksekseni kaikki tarjolle laittamani Aku Ankan taskukirjat ostettiin. Myös varastoista löytyneet lasten- ja nuortenkirjat tekivät kauppansa, mikä tietysti ilahdutti minua ihan jo ammattinikin puolesta.

Hinnat olivat toki alhaisia; vaatteiden hinnat vaihtelivat eurosta neljään euroon, kirjojen ja sarjiksien viidestäkymmenestä sentistä  kahteen euroon. Hyvä näin, sillä keskimääräistä korkeammalle hinnoitellut myyntiartikkelit jäivät tylysti pöydälle. 

Lieneekö korona-ajan vaikutusta sekin, että tyttären kerran käyttämä juhlamekko ei kohdannut ostajaansa? Yleensä vähän juhlavammat koltut ovat menneet kaupaksi nopeasti.

Juhlamekon helmassa oli kyllä kissan raapimajälkiä, mutta olin tehnyt asian tiettäväksi hintalapussa ja luultavasti jäljet saisi korjatuksi pienellä tuunauksella. Hintapyyntökään ei ollut kuin neljä euroa. 

Mietin, että ehkä ihmiset eivät innostuneet juhlavaatteista, koska  tulevasta ei ole varmuutta. Kun ei tiedä, saako juhlia järjestää vai ei, eipä niihin kannata kolttujakaan ostella.

Myyntipöydän tuotto oli noin 38 euroa. Kun siitä vähentää pöytävuokran, voitoksi jää 13 euroa. Minusta tuo on hyvä summa, kun ottaa huomioon, että vaatteiden ja tavaroiden hinnat olivat huokeita. Pääasiahan on kuitenkin kierrättäminen.  ❤


Ylin kuva on otettu SPR:n kirppikseltä, toiseksi ylin kirppari Löytölähteeltä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Tein sipsejä ihan itse - mausteena vuohenputkisilppua

Olen joskus yrittänyt tehdä sipsejä uunissa, ja jos oikein muistan, ne eivät onnistuneet kovinkaan hyvin. Vähän aikaa sitten löysin Anna -lehden verkkosivuilta ohjeen sipsien valmistamiseksi mikroaaltouunissa. Siitä sain ajatuksen kokeilla, onnistuisivatko perunaherkut paremmin mikrossa.  Koska ensimmäiset villiyrtit ovat nousseet maasta täällä Keski-Suomessakin, päätin maustaa sipsit suolan lisäksi tuoreella vuohenputkisilpulla. Keräsin nuoret vuohenputket hieman ennen sipsien valmistamista. Huuhtelin villiyrtit siivilässä kylmällä juoksevalla vedellä, minkä jälkeen saksin ne silpuksi.  Näin toimin: 1. Viipaloin mullattoman, ohutkuorisen perunan juustohöylällä. 2.  Upotin viipaleet kylmään veteen. 3. Kuivasin ne pyyhkeellä. 4. Kaadoin lautaselle oliiviöljyä ja kierittelin perunaviipaleita siinä.  5.  Asettelin viipaleet lautaselle leivinpaperin päälle. Maustoin ne merisuolalla ja vuohenputkisilpulla.  6. Laitoin sipsit mikroon neljäksi minuutiksi.  Miten mikrosipsit onnistuivat? Hyvin