Olen tehnyt muutaman kerran vartalokuorintoja käytetyistä kahvinpuruista. Minua on viehättänyt erityisesti ajatus siitä, että näin purut ovat tulleet hyödynnetyksi vielä kahvin keittämisen jälkeenkin.
Itse kuorinta ei sitten välttämättä ole ollutkaan kovin viehättävä tapahtuma. Ensinnäkin käytetyt kahvinpurut ovat jättäneet aikamoisen sotkun kylpyhuoneeseen.
Tähän sain sellaisen vinkin, että lattiakaivon päälle voisi laittaa tyhjän suodatinpussin, johon purut kerätään. Näin ne eivät myöskään tukkeuttaisi lattiakaivoa.
Toisekseen purujen tuoksu muistuttaa liikaa biojäteastiaa. Olen lisännyt kuorintaan milloin ruokasoodaa, milloin hunajaa, mutta silti purujen tuoksu on mielestäni liian vahva.
Kahvikuorintaa pitäisi jotenkin kehittää, mutta miten?
Nettiä selaillessani löysin sellaisia kuorintaohjeita, jossa tärkein ainesosa olikin käyttämätön kahvinpuru eli kahvijauhe. Ei muuta kuin kokeilemaan!
Maailmalla-blogin päivityksestä (Tee se itse: kahvikuorinta, 2.3.2019) löytyi sopivalta vaikuttava ohje. Sen mukaan kahvikuorintaan tarvitaan seuraavat ainesosat:
2,5 dl kahvinpuruja (käyttämättömiä)
2,5 dl sokeria
1 dl kookosöljyä
(1 rkl kanelia)
Koska en ollut varma, millainen kuorinnasta tulisi ja sopisiko se minulle, pienensin annoksen viidennekseen.
Näin toimin:
1. Sekoitin 0,5 dl tuoreita kahvinpuruja 0,5 dl:aan sokeria.
2. Lisäsin seokseen ripauksen kanelia.
3. Kaadoin sekaan 0,2 dl oliiviöljyä ja sekoitin.
4. Laitoin kuorinnan jääkaappiin käyttöä odottamaan.
Miltä kahvikuorinta vaikutti? Ensinnäkään sen tuoksu ei tuonut mieleen bioastiaa. Kuorinta toki tuoksahti kahvilta, mutta miedosti ja raikkaasti.
Kuorinta-ainetta oli helppo levittää vartalolle. Minulle tuli tunne, että se paitsi kuori ihoa, myös vilkastutti verenkiertoa. Iho tuntui kuorinnan jälkeen sekä aiempaa pehmeämmältä että virkeämmältä.
Kahvikuorinnan kokeilemisen jälkeen sanoisin, että se sopii mainiosti myös joululahjaksi. Kuorintaseoksen tekee tosi nopeasti. Luulenkin, että lahjapakkauksen tai -purkin koristeluun voi mennä pitempi aika. 😊
Kommentit
Lähetä kommentti