Siirry pääsisältöön

Hyvästi, vuosi 2020!

 


Vuosi 2020 ei tainnut mennä keneltäkään ihan ennakkosuunnitelmien mukaisesti. 

Omassa elämässäni suurimmat muutokset tapahtuivat työelämän puolella: enpä olisi vuosi sitten uskonut, että tulen opettamaan nuorille äidinkieltä ja kirjallisuutta etänä, oman keittiönpöydän ääressä. Se oli sen verran rankka työrupeama, etten missään nimessä toivoisi sen toistuvan.

Oli tietysti muitakin harmittavia muutoksia. Eniten kirpaisi Norjan-matkan peruuntuminen. Lauttalippujen hinnan sain takaisin, lentolipuista ei ole kuulunut pihaustakaan sitten kesäkuun. Myös erään hartaasti odotetun konsertin peruuntuminen kirpaisi.

Pitäisikö kuitenkin etsiä positiivisia puolia kuluneesta vuodesta? Ensimmäisenä tulee mieleen, että minä ja lähimmäiseni säästyimme koronatartunnalta. Muutenkin saimme elää varsin terveinä. Se on toki hyvä asia se. 

Kun ei päässyt matkoille tai muihinkaan huvituksiin, aikaa jäi enemmän kaikkeen muuhun, kuten esimerkiksi valokuvaamiseen. 

Olen jo viiden vuoden ajan ottanut kerran kuukaudessa kuvan tismalleen samasta paikasta. Vuoden 2020 alussa paikaksi valikoitui muutaman kilometrin päässä kotoani sijaitsevan järven ranta.

Tammikuussa lunta oli vähän, eikä järvikään ollut jäätynyt kunnolla:


Maaliskuun kuva onkin yllättäen talvisemman oloinen kuin tammikuun:


Kesäkuussa luonto on hehkeimmillään:


Lokakuun kuva tuo esiin koivun kauniisti kellastuneet lehdet:


Joulukuun kuva on hieman ankea:


Nyt ei muuta, kuin uutta kuvauspaikkaa miettimään. 

Hyvää ja onnellista vuotta 2021! Sen on pakko olla parempi kuin tämä kulunut vuosi... 😊



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Kaikkien aikojen paras kirpparituotto!

Loppukesä ja alkusyksy ovat kuluneet niin tiiviisti muuton merkeissä, että blogin päivittämiselle ei yksinkertaisesti ole jäänyt aikaa. Vanhassa asunnossa on vieläkin pois roudattavaa tavaraa, mutta kyllä tässä vihdoinkin voiton puolella aletaan olla :)  Muistuipa sitten mieleen, että en ole vielä kirjoittanut edes raporttia tämän kesän kirpparimyynnistä! Kirjoitin myyntipöydän varaamisesta postauksessani Ja taas lähti tavaraa kirpparille jo heinäkuun puolivälissä. Sain vähän lisäaikaa myyntipöydälleni, ja lopuksi sain myydä tavaroita 50 prosentin alennuksella. Tästäkin huolimatta kirpparipöydän purkamisesta on vierähtänyt aikaa luvattoman paljon. Ihan ensimmäiseksi täytyy todeta, että en muista ikinä saaneeni näin hyvää tuottoa myyntipöydästäni. Tosin täytyy myöntää, että en ole kirjannut muistiin kymmenen vuoden takaisten myyntipöytien tuottoja. Silloin myin jälkikasvun hylkäämiä leluja, jotka tekivät kauppansa todella hyvin.  Tämän kesän myyntipöytää rakentaessani mietin, mahtaako k