Viime postauksessani (10.1.2021) kerroin kokeilustani puhdistaa hellan päällinen sokeripalalla. Joululomalla oli näet aikaa tehdä sellaisia siivoushommia, joita ei työaikana millään ehdi.
Myös kahvinkeitin tuli puhdistettua. Olen käyttänyt keittimen puhdistamisessa jo vuosikymmeniä väkiviinaetikkaa. Puhdistuskeino on vanha ja varmasti monille tuttu.
Kuinka paljon kahvinkeittimeen pitää etikkaa laittaa? Entäpä vettä? Tästä on erilaisia suosituksia.
Äidiltä aikoinaan saamani ohjeen mukaan liotusvaiheeseen riittää puolikas kahvikupillinen etikkaa ja toinen puolikas vettä. Liotuksen jälkeen vettä lisätään niin paljon, että säiliö täyttyy.
Viime vuosina olen käyttänyt ohjetta, jonka löysin Anna-lehdestä. Näin toimin:
1. Kaadoin keittimen vesisäiliöön 3 kupillista etikkaa ja 7 kupillista vettä.
2. Annoin nesteen tippua puoliväliin asti.
3. Napsautin virran pois ja seisotin jäljelle jäänyttä nestettä 15 minuutin ajan.
4. Laitoin virran uudelleen päälle ja annoin lopun nesteen tippua kannuun.
5. Täytin säiliön pelkällä vedellä ja keitin sen.
6. Toistin veden keittämisen.
7. Lopuksi huuhtelin kannun.
Vettä voi ohjeen mukaan kierrättää keittimessä kolmekin kertaa. Itse tyydyin kahteen keittokertaan, jolloin puhdistusoperaatioon meni aikaa noin tunti. Puhdasta tuli! Ja hyvää kahvia. 😊
Kommentit
Lähetä kommentti