Kokeilin pihlajanlehtidrinkkiä jo viikko sitten, mutta raportointi viivästyi viimeisten kouluviikkojen tuoksinassa.
En ehkä olisi edes kokeillut moista juomaa, ellen olisi sattunut harventamaan pihamaan yli-innokkaasti leviävää pihlajakasvustoa. Osan lehdistä laitoin kuivamaan teetä varten, mutta siltikin niitä tuntui riittävän. Sääli heittää poiskaan...
Useimmat löytämäni pihlajanlehtijuomien ohjeet edellyttivät sitruunahapon käyttöä. Koska sitä ei ollut saatavilla - enkä kauppaankaan jaksanut lähteä - päätin kokeilla Ilta-Sanomien verkkosivuilta löytämääni pihlajanlehtidrinkin ohjetta.
IS:n ohjeen mukaan drinkkiin tarvitaan
3 l vettä,
n. 1,5 l pihlajanlehtiä ja
n. 3 rkl hunajaa.
Koska pihlajanlehtiä ei ollut noin paljoa, pienensin ohjetta. Tällainen se oli paperilla:
1 l vettä
0,5 l pihlajanlehtiä
1 rkl hunajaa
Näin toimin:
1. Huuhtelin pihlajanlehdet kylmällä juoksevalla vedellä.
2. Keitin veden ja lisäsin lehdet siihen.
3. Annoin niiden hautua puoli tuntia.
4. Siivilöin juomasta lehdet pois ja makeutin hunajalla.
Miltäpä drinkki maistui? Pakko tunnustaa, ettei kovin hyvältä. Tottahan tiesin, että nuorissa pihlajanlehdissä on karvasmantelin makua, mutta ihan näin karvaaksi en sitä kuvitellut.
Eipä sitten muuta kuin lisää makeutusaineita kehiin. Lisäsin juomaan hunajaa pari ylimääräistä ruokalusikallista. Sekään ei tuntunut auttavan. Sitten sorruin lisäämään vielä muutaman teelusikallisen sokeria.
Pihlajanlehtidrinkki toimi kyllä ihan hyvin helteisen päivän viilentäjänä, varsinkin kun lisäsin yksittäisiin lasillisiin jääpaloja. Ja tohdinko tunnustaa... myös hieman sokeria 😬
Kommentit
Lähetä kommentti