Voikukkien paras kukinta-aika alkaa olla lopuillaan ainakin täällä Keski-Suomessa. Monenlaista syötävää kerkesin voikukan kukinnoista tuusata, muun muassa marmeladia, hunajaa, leipää ja pikkuleipiä. Etupihan viimeiset kukinnot päätyivät likööriin.
Valmistin voikukkalikööriä ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Raportoin sen tekemisestä Hortoilijan muistiinpanoja -blogissani. Liköörin alulle laittaminen ei todellakaan ole vaikeaa.
Tarvitset seuraavat ainesosat:
3 dl voikukan keltaisia kukintoja
4 dl kirkasta viinaa
2 dl sokeria
1 sitruuna (mehuna)
Näin toimin:
1. Keräsin voikukan keltaiset kukinnot niin, että vihreitä terälehtiä ei päässyt mukaan.
2. Huuhtelin kukinnot kylmällä juoksevalla vedellä.
3. Asettelin kukinnot sukkahousun teräosaan.
4. Laitoin sukkahousumytyn tilavan lasipurkin pohjalle.
5. Kaadoin purkkiin 4 dl kirkasta Leijona-viinaa.
6. Sekoitin viinaan 2 dl sokeria.
7. Puristin joukkoon mehut yhdestä sitruunasta.
8. Nostin purkin jääkaappiin tekeytymään.
Viime kesänä annoin voikukkaliköörin tekeytyä kolmisen viikkoa. Laskeskelin, että liköörin pitäisi olla juomakelpoista juhannukseen mennessä. Aiempien kokeilujen perusteella uskallan sanoa, että on varmasti hyvää! 😁
Kommentit
Lähetä kommentti