Voikukanlehdistä saa aikaiseksi hyvän ja terveellisen salaatin. Kokeilin juhannusaattona salaattia, johon tuli
voikukanlehtiä (sileäreunaisia),
leipäjuustoa,
kirsikka-/luumutomaatteja,
mansikoita ja
pari sitruunamelissan lehteä.
Salaattiin kannattaa poimia voikukanlehtiä, jotka ovat nuoria, pienehköjä ja ohuita. Sileäreunaiset lehdet eivät ole niin kitkeriä kuin sahalaitaiset.
Huuhtelin voikukanlehdet kylmällä vedellä ja tarkistin vielä, että ne olivat hyväkuntoisia. Paloittelin leipäjuuston sekä puolitin miniluumutomaatit ja mansikat. Koristeeksi huuhtelin muutaman sitruunamelissan lehden.
Jos voikukanlehtiä ei löydy tarpeeksi, mikäs estää lisäämästä mukaan salaatinlehtiä. Näin olen itsekin usein tehnyt.
Jos taas voikukanlehti on kokonaan uusi tuttavuus ruokapöydässä, suosittelen leikkaamaan lehdet pienempiin osiin ja sekoittamaan salaatinlehtien sekaan.
Mielestäni leipäjuustolla, miniluumutomaateilla ja mansikoilla höystetty voikukanlehtisalaatti oli erittäin hyvää ja sopi mainiosti juhannuspöytään. Leppoisaa juhannusta kaikille - joko voikukanlehdillä tai ilman. 💚
❤
VastaaPoista