Nyt varmaan moni jo hermostuu, että eikö tuo osaa enää mistään muusta kirjoittaa kuin pihlajanmarjoista... Myönnän, että edellinen päivitykseni käsitteli pihlajanmarjamehun (Pihlajanmarjamehua tein, pihlajanmarjamehua sain, 10.10.2021) ja sitä edeltävä hyytelön (Pihlajanmarjamehua tein, pihlajanmarjahyytelöä sain, 3.10.2021) tekemistä. Mutta kun niitä marjoja on tänä syksynä niin paljon!
Pitihän sitä pihlajanmarjamarmeladiakin vielä kokeilla. Ohjeen löysin Kysy mammalta -blogin pihlajanmarja-aiheisesta päivityksestä. Ohjeen mukaan toimiessani olisin saanut aika ison satsin marmeladia, joten pienensin ainemäärät neljäsosaan alkuperäisistä. Muutin ne myös grammoista desilitroiksi. Tällaisen reseptin sain aikaiseksi:
5 dl pihlajanmarjoja
1,5 dl hyytelösokeria
0,5 dl vettä
Näin toimin:
1. Huuhtelin marjat huolella kylmällä juoksevalla vedellä.
2. Keitin marjat vaaleiksi.
3. Soseutin ne sauvasekoittimella.
4. Lisäsin kattilaan hyytelösokerin ja keitin kolmen minuutin ajan samalla sekoitellen.
5. Purkitin marmeladin kuumana.
Huomasin, että marjat soseutuivat helpommin kuin pari viikkoa takaperin pihlajanmarjahilloa tehdessäni. Marmeladista tuli myös selvästi sileämpää kuin hillosta.
Pihlajanmarjamarmeladi maistuu toki hyvältä, mutta se ei ole laisinkaan niin makeaa kuin hyytelö tai mehu. Itse makean ystävänä pidän viimeksi mainittujen mausta enemmän.
Tämän ohjeen mukaan valmistettu pihlajanmarjamarmeladi sopii ihmisille, jotka joko eivät pidä imelästä mausta tai jotka haluavat karttaa liiallista sokeria. Luulen, että tulen kokeilemaan marmeladia erilaisten puurojen piristäjänä. Uskon tämän sopivan oivallisesti myös paahtoleivän päälle tai jälkiruokalettujen lisukkeeksi.
Kommentit
Lähetä kommentti