Siirry pääsisältöön

Löytyisikö juhlakolttu SPR:n kirpparilta?


Parin viikon kuluttua tiedossa on juhla, johon pitää pukeutua vähän fiinimmin. Minulla itse asiassa on uudehko musta mekko, joka varmasti sopii kyseiseen tilaisuuteen, mutta mikäs estää lähtemästä SPR:n kirppikselle ja katselemasta vaatetarjontaa vähän niin kuin sillä silmällä. 

Aloitan kiertelyn vaaterekeistä, jotka ovat lähimpänä ulko-ovea. Ensimmäisenä katseeni osuu tummanruskeaan hihattomaan mekkoon, joka maksaa 4,60 euroa. Joulukuun alussa moisessa koltussa voisi tulla kylmä, joten se vaatisi kaverikseen boleron, joka minulla kyllä olisi omasta takaa.  

Mekon pääntiessä on kauniita koristeita. Mitenkähän ne kestävät konepesun? Eivät ehkä kestäkään, sillä pesuohje edellyttää käsinpesua kylmällä vedellä. 


 Lähellä roikkuu hyvin samantyyppinen mekko, joka on väriltään musta (ks. ylin kuva). Myös tämä on hihaton ja pääntiessä on näyttäviä koristeita. Hinta on halvempi, vain 2,60 euroa.

Etenen metrin tai pari ja törmään punaiseen mekkoon, joka maksaa 4,70 euroa. Kolttu on pitkähihainen, joten sen kanssa ei tarvitsisi käyttää boleroa. Mekon väri miellyttää silmää, mutta onko se kuitenkin vähän arkinen? 


Vähän kauempaa löytyy musta 2,30 euroa maksava mekko. Huomio kiinnittyy isoon näyttävään vyöhön. Mekko on hihaton, ja sen kaula-aukko on todella avara. En ole tuollaisten kaula-aukkojen ystävä, joten luultavasti pukisin koltun alle mustan topin. 


"Vyömekon" lähellä on musta hihaton mekko, jossa on valkoisia koristenauhoja. Hämmästyksekseni huomaan, että siinä on ihan oikeasti taskut. Olenko vain vanhanaikainen jäärä, kun ajattelen, että taskut eivät kuulu juhlamekkoon? Valkoisella koristellun vaatekappaleen hinta on 4,40 euroa.


Entäpä jos päätyisinkin pukemaan juhliin kapean mustan hameen? Sellainenhan minulla nimittäin on. Kävisikö yläosaksi voimakkaan aniliininpunainen, pitkähihainen paita? Hintaa aniliinisella unelmalla olisi 3,80 euroa.


Hameen yläosaksi voisi sopia myös musta napiton jakku, joka lähtisi mukaan tasan kolmella eurolla. 

 


En uskaltautunut ostamaan mitään näistä vaatekappaleista. Pitää vielä miettiä. Onhan juhliin aikaakin melkein kaksi viikkoa... 


Kuvien vaatekappaleet löytyvät SPR:n kirpparilta Jyväskylästä, Palokasta.  

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Tein sipsejä ihan itse - mausteena vuohenputkisilppua

Olen joskus yrittänyt tehdä sipsejä uunissa, ja jos oikein muistan, ne eivät onnistuneet kovinkaan hyvin. Vähän aikaa sitten löysin Anna -lehden verkkosivuilta ohjeen sipsien valmistamiseksi mikroaaltouunissa. Siitä sain ajatuksen kokeilla, onnistuisivatko perunaherkut paremmin mikrossa.  Koska ensimmäiset villiyrtit ovat nousseet maasta täällä Keski-Suomessakin, päätin maustaa sipsit suolan lisäksi tuoreella vuohenputkisilpulla. Keräsin nuoret vuohenputket hieman ennen sipsien valmistamista. Huuhtelin villiyrtit siivilässä kylmällä juoksevalla vedellä, minkä jälkeen saksin ne silpuksi.  Näin toimin: 1. Viipaloin mullattoman, ohutkuorisen perunan juustohöylällä. 2.  Upotin viipaleet kylmään veteen. 3. Kuivasin ne pyyhkeellä. 4. Kaadoin lautaselle oliiviöljyä ja kierittelin perunaviipaleita siinä.  5.  Asettelin viipaleet lautaselle leivinpaperin päälle. Maustoin ne merisuolalla ja vuohenputkisilpulla.  6. Laitoin sipsit mikroon neljäksi minuutiksi.  Miten mikrosipsit onnistuivat? Hyvin