Siirry pääsisältöön

Kirpparipöytä tuotti mukavasti


Kirjoitan vaihteen vuoksi raporttia vähän aikaa sitten pitämäni kirpparipöydän tuotosta. (Ks. myös päivitys Kirpparipöytä on varattu, 12.12.2021.)

Pöytä oli Löytölähde-nimisellä kirpparilla, jonka omistaja, Arja, kertoi työstään päivityksessäni Millaista työtä on kirpparin pitäminen? Arja kertoo kokemuksistaan (6.3.2021). 

Millaiset tavarat tekivät tällä kertaa kauppansa? Ihan ensimmäiseksi menivät sukulaisen kutomat kaksi mattoa. En ihmettele tätä ollenkaan, sillä matot olivat täysin käyttämättömät ja kauniin väriset. Sukulainen oli määritellyt kappalehinnaksi 25 euroa, joka oli mielestäni varsin kohtuullinen maksu uudenveroisesta matosta. 

Vaatteita ei tällä kertaa ollut myynnissä montaakaan kappaletta. Jälkikasvun hyväkuntoiset mustat farkut menivät, samoin aikoja sitten pieniksi jääneet villasukat, lapaset ja pipo. 

Urheiluvälineistä ensimmäisenä ostettiin jääkiekkokypärä. Myös hyväkuntoiset monot menivät nopsasti. Yllättäen kauppansa teki myös tasapainoilualusta, jonka laitoin myyntiin vain sen takia, etten ikinä oppinut, miten sitä käytetään. 

Kirjoista ostettiin pehmeäkantinen pokkari, Simpsons-kirjat sekä pienet Muumi-vihkoset. Pientä tilpehööriä meni jonkin verran.


Mitä sen sijaan ei ostettu? Olin vienyt kirpparille monta vanhaa toppatakkia, mutta ne eivät jostain syystä menneet. Jokaisessa oli kyllä jotain pientä vikaa, esimerkiksi värivirheitä, mutta ne olivat muuten hyväkuntoisia. Ilmoitin vioista hintalapuissa ja pidin takkien hinnat alhaisina. Siltikään ne eivät tehneet kauppaansa. Ehkä ihmiset olivat ostaneet takkinsa jo joulukuun alun pakkasten aikaan?

Lähes käyttämättömät laskettelulasit eivät menneet. Olikohan hinta liian korkea? Myöskään jälkikasvun pientä lumikolaa ei ostettu, mitä vähän harmittelin. Aikuisten ja lasten kirjoja jäi paljon myymättä, vaikka en pyytänyt niistä paljoa. Tämä, että  kirjoja ei juurikaan osteta, on tosin ollut trendi kirppareilla jo monen vuoden ajan.

Kirpparipöydän tuotto oli yhteensä 89 euroa. Kun siitä vähentää pöytävuokran (25 euroa), voitoksi jää laskujeni mukaan 64 euroa. Mielestäni siihen voi olla tyytyväinen.  :)      

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Tein sipsejä ihan itse - mausteena vuohenputkisilppua

Olen joskus yrittänyt tehdä sipsejä uunissa, ja jos oikein muistan, ne eivät onnistuneet kovinkaan hyvin. Vähän aikaa sitten löysin Anna -lehden verkkosivuilta ohjeen sipsien valmistamiseksi mikroaaltouunissa. Siitä sain ajatuksen kokeilla, onnistuisivatko perunaherkut paremmin mikrossa.  Koska ensimmäiset villiyrtit ovat nousseet maasta täällä Keski-Suomessakin, päätin maustaa sipsit suolan lisäksi tuoreella vuohenputkisilpulla. Keräsin nuoret vuohenputket hieman ennen sipsien valmistamista. Huuhtelin villiyrtit siivilässä kylmällä juoksevalla vedellä, minkä jälkeen saksin ne silpuksi.  Näin toimin: 1. Viipaloin mullattoman, ohutkuorisen perunan juustohöylällä. 2.  Upotin viipaleet kylmään veteen. 3. Kuivasin ne pyyhkeellä. 4. Kaadoin lautaselle oliiviöljyä ja kierittelin perunaviipaleita siinä.  5.  Asettelin viipaleet lautaselle leivinpaperin päälle. Maustoin ne merisuolalla ja vuohenputkisilpulla.  6. Laitoin sipsit mikroon neljäksi minuutiksi.  Miten mikrosipsit onnistuivat? Hyvin