Siirry pääsisältöön

Kirppiksellä vappumekkoa etsimässä

Viime vuosina vappuaattoillat ovat yleensä kuluneet ihan kotosalla. Tämä vappuaatto oli kuitenkin poikkeus: ystäväpariskunta järjesti juhlapäivällisen, jonne kokoonnuimme pienellä porukalla nauttimaan ruoasta ja viinistä. Eikä tässä vielä kaikki! Illemmalla lähdettiin konserttiinkin elävää musiikkia kuuntelemaan.

Koska viime vuosien vappukostyymi on lähinnä ollut tyyliä toppahousut ja kumpparit, perjantaina iski tyypillinen ongelma: mitä ihmettä laitan ylleni? Eipä sitten muuta kuin SPR:n kirppikselle vappumekkoja katsastamaan.

Ensimmäisenä silmiini osui hihaton punakukallinen mekko. Hinta näytti olevan vain 3,20 euroa. Mekko oli kuitenkin sen verran ohut, että sopinee paremmin heinäkuun helteisiin kuin suomalaiseen vappusäähän.

Merkkivaatteille SPR:n kirppiksillä on ihan omat rekkinsä. Nanson näyttävä isokukkainen mekko (ks. ylimmäinen kuva) olisi lähtenyt mukaan 7,40 eurolla.

Marimekon ruudullinen mekko maksoi peräti 75 euroa. Se oli upea, mutta pelkkä musta ja valkoinen eivät oikein vastaa käsitystäni kesämekon värityksestä. Johonkin arvokkaaseen juhlaan kyseinen Marimekon mekko sen sijaan sopisi loistavasti.


 

Tämä kaunis kukallinen mekko ei ollut merkkivaatteiden rekissä ja maksoi 4,80 euroa. Sekin oli aika ohut ja sopii ehkä vapun aikaa paremmin keskikesän juhliin.


Rennon, joustavasta materiaalista valmistetun mekon hinta oli tasan 6 euroa.


 

Usein tunikakin ajaa mekon asian. Punapohjaisen ja pitkähihaisen tunikan olisi saanut omakseen 4,20 eurolla.


 Hypistelin myös vaaleaa suoralinjaista mekkoa, jossa oli punaisia kukkia. Se oli mielestäni kaikista SPR:n kirppiksen koltuista kaunein. Se oli kuitenkin sen verran pitkä, että pienikokoisena ihmisenä minun olisi pitänyt lyhentää helmaa reilusti. Koska sellaisiin puuhiin ei ollut aikaa, jätin mekon rekkiin haikein mielin. Hintakaan ei olisi ollut paha, 5,20 euroa.

Koska osa kirppiksen mekoista oli liian ohuita ja loput eivät sopineet minulle kokonsa puolesta, vappukolttu jäi ostamatta. Tyhjin käsin en kuitenkaan kirppikseltä poistunut. Löysin sieltä näet kolme mielenkiintoista kirjaa ja kahdet uudenveroiset valokuvakehykset.

Mites se vappuasu? Toppahousuihin ja kumppareihin ei onneksi tarvinnut sonnustautua. Valitsin vaatekaapista mekon, jonka olin ostanut viime kesänä tuolta samalta SPR:n kirppikseltä. Sujautin mekon alle sukkahousut ja legginsit, ja hyvin pärjättiin, vaikka sää varsin viileä olikin.

Aattoilta sujui mainioissa merkeissä. Ystävien laittama ruoka oli taivaallista ja viini kuplivaa. Vesalan konsertti oli  mielestäni parempi kuin viimeksi, kesällä 2019, näkemäni. Ja mikä parasta: ihmiset vaikuttivat iloisilta ja onnellisilta - ja vihdoinkin voitiin olla yhdessä ilman maskeja!     

 

Päivityksen kuvat on otettu Palokan SPR:n kirppikseltä 29.4.2022.  

   

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Tein sipsejä ihan itse - mausteena vuohenputkisilppua

Olen joskus yrittänyt tehdä sipsejä uunissa, ja jos oikein muistan, ne eivät onnistuneet kovinkaan hyvin. Vähän aikaa sitten löysin Anna -lehden verkkosivuilta ohjeen sipsien valmistamiseksi mikroaaltouunissa. Siitä sain ajatuksen kokeilla, onnistuisivatko perunaherkut paremmin mikrossa.  Koska ensimmäiset villiyrtit ovat nousseet maasta täällä Keski-Suomessakin, päätin maustaa sipsit suolan lisäksi tuoreella vuohenputkisilpulla. Keräsin nuoret vuohenputket hieman ennen sipsien valmistamista. Huuhtelin villiyrtit siivilässä kylmällä juoksevalla vedellä, minkä jälkeen saksin ne silpuksi.  Näin toimin: 1. Viipaloin mullattoman, ohutkuorisen perunan juustohöylällä. 2.  Upotin viipaleet kylmään veteen. 3. Kuivasin ne pyyhkeellä. 4. Kaadoin lautaselle oliiviöljyä ja kierittelin perunaviipaleita siinä.  5.  Asettelin viipaleet lautaselle leivinpaperin päälle. Maustoin ne merisuolalla ja vuohenputkisilpulla.  6. Laitoin sipsit mikroon neljäksi minuutiksi.  Miten mikrosipsit onnistuivat? Hyvin