Nyt on taas aika villiyrttien! Olen jo keräillyt niitä ahkerasti: osan olen kuivattanut talven varalle, osasta olen tehnyt teetä. Voikukkamehuakin on tekeillä.
Viime viikolla paistoin jokakeväiseen tapaan villiyrttilettusia. Pohjaksi tein ihan peruslettutaikinan, johon tuli
2 dl maitoa,
1 dl vehnäjauhoja,
1 kananmuna ja
1/2 tl suolaa.
Keräsin pihamaalta erilaisia villiyrttejä ja huuhtelin ne siivilässä kylmällä juoksevalla vedellä. Sitten tein huuhdelluista yrteistä mahdollisimman pientä silppua ja lisäsin lettutaikinaan. Mausteeksi ripautin hieman mustapippuria.
Kuvan villiyrttilettusissa on runsaasti vuohenputkea, josta kirjoitin tarkemmin tässä blogissa viime keväänä (Vuohenputkesta piristystä arkiruokaan, 15.5.2021). Lisäksi lettusiin tuli aika paljon voikukan lehtiä. Niistä kannattaa valita syötäväksi nuoret, pienet ja tasalaitaiset yksilöt. Muutama pieni nokkosen lehti ja pari nuorta, vielä supussa olevaa poimulehteäkin lettuihin löytyi.
Miltä villiyrttilettuset maistuivat? Jotain tästä kertonee se, etten muistanut kuvata lettusia tuoreeltaan vaan ryntäsin heti syömään niitä. Seuraavaksi päiväksi säästyi viisi jo vähän kärsineen näköistä yksilöä, jotka sentään maltoin kuvata.
Kommentit
Lähetä kommentti