Siirry pääsisältöön

Kirpparipöydästä tuli voittoa, mutta rikastumaan en päässyt

Jaa-a, tässähän voisi pitkästä aikaa pitää hieman rätinkiä kirpparipöydän tuotosta... Kirjoitin aiheesta edellisen kerran otsikolla Kirpparipöytä on valmis! Menivätköhän hinnat kohdilleen? (4.12. 2022).

No, miten kävi, menivätkö joulukuisen kirpparipöydän hinnat kohdilleen? Kaikesta päätellen eivät :( 

Olin suunnitellut myyntipöydän niin, että siinä olisi mahdollisimman paljon jouluisia myyntituotteita. Vaatteita oli vähän, mutta yritin valita joukkoon vähän hipleämpiä, sellaisia, jotka sopisivat osaksi pikkujouluasua. 

Etsin pöytään myös jälkikasvun täysiä hajuvesipulloja, kosteusvoidetuubeja, koruja ja pikkutilpehööriä. Ajattelin, että ne voisivat sopia joululahjoiksi. Joulukuusenkoristeitakin oli, ja myyntipöydän jo laitettuni kiikutin sinne myös vanhan joulukuusenjalan. 

Neljän päivän kuluttua vain yksi ainoa tuote oli tehnyt kauppansa. Arvaatteko mikä? No se jälkikasvun vanha lumikola (2,50 e)! Tästä tein nerokkaan päätelmän, että olin hinnoitellut tuotteeni liian korkealle.

Olin jo aiemmin huomannut, että joidenkin myyntipöytien kohdalla oli kyltti, jossa luki, että pöydän kaikki tuotteet myydään 50 %:n alennuksella. Ehdotin kirpparin omistajalle, että mitäpä jos minäkin kokeilisin moista.

Niinpä sitten ensimmäistä kertaa laitoin myyntipöytääni alekyltin. Sen jälkeen kauppa kieltämättä kävi huomattavasti paremmin. Asiaa auttoi sekin, että ystävällinen kirpparin omistaja antoi minulle hieman lisäaikaa. 

Tämän jälkeen kaupaksi menivät muun muassa jälkikasvun luistimet (alennettuun hintaan 4 e), pikkutilpehöörit, melkein kaikki hajuvedet sekä Aku Ankan viikkolehtien näköispainos sekä taskarit.

Eniten minua ihmetytti, että vanha, osittain hieman ruostunut joulukuusenjalka ostettiin. Kirpparin omistaja oli varma, että se myytäisiin, ja ehdotti hinnaksi 7 euroa. Nauroin ääneen, mutta laitoin kuitenkin kyseisen hinnan tuotteeseen. Joulukuusenjalka ostettiin melkein heti sen jälkeen, kun alennus oli tullut voimaan.  


Vaatteita ei hirmuisesti ostettu. Ehkä syynä oli niiden epäkäytännöllisyys? Voisi ajatella, että jos  ihmisillä on niukasti rahaa käytettävissään, he ostavat mieluummin jokapäiväiseen käyttöön sopivia vaatteita kuin juhlahepeniä. Esimerkiksi musta läpinäkyvä pitsipusero ei ehkä ole paras mahdollinen työvaate. 

Jälkikasvun vähän käytettyä talvitakkiakaan ei ostettu, vaikka hinta oli alennuksen jälkeen vain 3 euroa. 

Pahin pettymys oli, että itselleni liian nafti Miss Windy Shopista tilaamani musta kotelomekko ei tehnyt kauppaansa. Ehkä se oli liian tiukka monelle muullekin kuin minulle? Laitoin koltun varastoon ja nyt vain odotan, että hoikistuisin sopiviin mittoihin. Saattaa tosin olla, että odotan turhaan. 

Kirppispöydän tuotto oli tällä kertaa vähän yli 47 euroa. Voitoksi jäi myyntipöydän vuokran jälkeen noin 22 euroa. No, kyllä sekin raha käytettyä tulee :)   

Puhelimeni niskoittelee edelleen, eikä ole halukas luovuttamaan kuvia tietokoneelle. Sen vuoksi postauksessa ei ole kuvia kirpparipöydästäni. Takkikuva on otettu SPR:n kirppikseltä joskus viime syksyn aikana. 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Tein sipsejä ihan itse - mausteena vuohenputkisilppua

Olen joskus yrittänyt tehdä sipsejä uunissa, ja jos oikein muistan, ne eivät onnistuneet kovinkaan hyvin. Vähän aikaa sitten löysin Anna -lehden verkkosivuilta ohjeen sipsien valmistamiseksi mikroaaltouunissa. Siitä sain ajatuksen kokeilla, onnistuisivatko perunaherkut paremmin mikrossa.  Koska ensimmäiset villiyrtit ovat nousseet maasta täällä Keski-Suomessakin, päätin maustaa sipsit suolan lisäksi tuoreella vuohenputkisilpulla. Keräsin nuoret vuohenputket hieman ennen sipsien valmistamista. Huuhtelin villiyrtit siivilässä kylmällä juoksevalla vedellä, minkä jälkeen saksin ne silpuksi.  Näin toimin: 1. Viipaloin mullattoman, ohutkuorisen perunan juustohöylällä. 2.  Upotin viipaleet kylmään veteen. 3. Kuivasin ne pyyhkeellä. 4. Kaadoin lautaselle oliiviöljyä ja kierittelin perunaviipaleita siinä.  5.  Asettelin viipaleet lautaselle leivinpaperin päälle. Maustoin ne merisuolalla ja vuohenputkisilpulla.  6. Laitoin sipsit mikroon neljäksi minuutiksi.  Miten mikrosipsit onnistuivat? Hyvin