Siirry pääsisältöön

Kirpparipöydästä tuli voittoa, mutta rikastumaan en päässyt

Jaa-a, tässähän voisi pitkästä aikaa pitää hieman rätinkiä kirpparipöydän tuotosta... Kirjoitin aiheesta edellisen kerran otsikolla Kirpparipöytä on valmis! Menivätköhän hinnat kohdilleen? (4.12. 2022).

No, miten kävi, menivätkö joulukuisen kirpparipöydän hinnat kohdilleen? Kaikesta päätellen eivät :( 

Olin suunnitellut myyntipöydän niin, että siinä olisi mahdollisimman paljon jouluisia myyntituotteita. Vaatteita oli vähän, mutta yritin valita joukkoon vähän hipleämpiä, sellaisia, jotka sopisivat osaksi pikkujouluasua. 

Etsin pöytään myös jälkikasvun täysiä hajuvesipulloja, kosteusvoidetuubeja, koruja ja pikkutilpehööriä. Ajattelin, että ne voisivat sopia joululahjoiksi. Joulukuusenkoristeitakin oli, ja myyntipöydän jo laitettuni kiikutin sinne myös vanhan joulukuusenjalan. 

Neljän päivän kuluttua vain yksi ainoa tuote oli tehnyt kauppansa. Arvaatteko mikä? No se jälkikasvun vanha lumikola (2,50 e)! Tästä tein nerokkaan päätelmän, että olin hinnoitellut tuotteeni liian korkealle.

Olin jo aiemmin huomannut, että joidenkin myyntipöytien kohdalla oli kyltti, jossa luki, että pöydän kaikki tuotteet myydään 50 %:n alennuksella. Ehdotin kirpparin omistajalle, että mitäpä jos minäkin kokeilisin moista.

Niinpä sitten ensimmäistä kertaa laitoin myyntipöytääni alekyltin. Sen jälkeen kauppa kieltämättä kävi huomattavasti paremmin. Asiaa auttoi sekin, että ystävällinen kirpparin omistaja antoi minulle hieman lisäaikaa. 

Tämän jälkeen kaupaksi menivät muun muassa jälkikasvun luistimet (alennettuun hintaan 4 e), pikkutilpehöörit, melkein kaikki hajuvedet sekä Aku Ankan viikkolehtien näköispainos sekä taskarit.

Eniten minua ihmetytti, että vanha, osittain hieman ruostunut joulukuusenjalka ostettiin. Kirpparin omistaja oli varma, että se myytäisiin, ja ehdotti hinnaksi 7 euroa. Nauroin ääneen, mutta laitoin kuitenkin kyseisen hinnan tuotteeseen. Joulukuusenjalka ostettiin melkein heti sen jälkeen, kun alennus oli tullut voimaan.  


Vaatteita ei hirmuisesti ostettu. Ehkä syynä oli niiden epäkäytännöllisyys? Voisi ajatella, että jos  ihmisillä on niukasti rahaa käytettävissään, he ostavat mieluummin jokapäiväiseen käyttöön sopivia vaatteita kuin juhlahepeniä. Esimerkiksi musta läpinäkyvä pitsipusero ei ehkä ole paras mahdollinen työvaate. 

Jälkikasvun vähän käytettyä talvitakkiakaan ei ostettu, vaikka hinta oli alennuksen jälkeen vain 3 euroa. 

Pahin pettymys oli, että itselleni liian nafti Miss Windy Shopista tilaamani musta kotelomekko ei tehnyt kauppaansa. Ehkä se oli liian tiukka monelle muullekin kuin minulle? Laitoin koltun varastoon ja nyt vain odotan, että hoikistuisin sopiviin mittoihin. Saattaa tosin olla, että odotan turhaan. 

Kirppispöydän tuotto oli tällä kertaa vähän yli 47 euroa. Voitoksi jäi myyntipöydän vuokran jälkeen noin 22 euroa. No, kyllä sekin raha käytettyä tulee :)   

Puhelimeni niskoittelee edelleen, eikä ole halukas luovuttamaan kuvia tietokoneelle. Sen vuoksi postauksessa ei ole kuvia kirpparipöydästäni. Takkikuva on otettu SPR:n kirppikseltä joskus viime syksyn aikana. 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruokakorivertailu: K-Citymarketin ja Prisman koreissa noin kolmen euron ero

Ruokatarvikkeiden kallistuminen on ollut yksi alkuvuoden suurimmista huolenaiheista. Mahtaako isojen kauppaliikkeiden välillä olla suuriakin hintaeroja?   Olen suunnitellut jo parin vuoden ajan tekeväni hintavertailun oman asuinalueeni K-Citymarketin ja Prisman välillä. Eilen sain sen sitten vihdoinkin toteutettua. Olisin periaatteessa voinut ottaa vertailuun mukaan Lidlinkin, mutta ounastelin, etten löytäisi sieltä kaikkia samoja tuotemerkkejä kuin edellä mainituista kauppaliikkeistä.  Jonkinlainen näppituntuma K-Citymarketin ja Prisman hintoihin minulla oli jo entuudestaan; asioinhan niissä kummassakin. Molempien kauppaliikkeiden edullisimmat hinnat löytyvät epäilemättä niiden omista tuotemerkeistä, joita itsekin mielelläni ostan.  Päätin kuitenkin, etten ota K- ja S-liikkeiden omia tuotemerkkejä mukaan vertailuun. Jos olisin ottanut, hintavertailu olisi tasapuolisuuden nimissä pitänyt tehdä Pirkka-, K-menu-, Rainbow-, Kotimaista- ja X-tra-tuotemerkkien välillä.  Ehkäpä näiden K- ja

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Kuinka onnistui yrttivoiteen tekeminen?

  Kerroin edellisessä postauksessani yrttiöljyn valmistamisesta (Ihoa hellivä yrttiöljy valmistui vaivattomasti, 16.8.2020). Poimulehtiöljyn pohjana oli manteliöljy. Olen käyttänyt yrttiöljyä ihonhoitoon, johon se onkin  sopinut oikein hyvin. Nyt kokeilin tehdä yrttiöljystä voidetta. Ohjeen tähän toimenpiteeseen löysin Rouva Yrttisen blogista.  Yrtiksi valitsin mesiangervon, koska siitä tehdyn voiteen uskotaan auttavan kipuihin ja kolotuksiin. Uskomus perustuu siihen, että mesiangervo sisältää salisyylihappoa. Samaa ainetta on esimerkiksi aspiriinissa.   Tein ensin mesiangervoöljyn, jonka valmistuksessa yhdistelin Rouva Yrttisen blogin ja Ylen verkkosivujen ohjeita. Näin toimin: 1. Kuivatin mesiangervon kukinnot tarjottimella huoneenlämmössä. 2. Laitoin kuivat kukinnot lasipurkkiin. 3. Kaadoin kukintojen päälle oliiviöljyä.   4. Annoin öljyn tekeytyä työpöydällä ikkunan vieressä noin kuukauden ajan. 5. Siivilöin mesiangervon kukat pois. 6. Siirsin öljyn puhtaaseen lasipurkkiin.     Kun