Mitäpä sitä valmistaisi ylikypsistä, tummuneista banaaneista? Biojäteastiaan niitä ei millään haluaisi heittää.
Yksi konsti ylikypsien banaanien hyödyntämiseksi ja samalla ruokahävikin pienentämiseksi on tehdä niistä keksejä.
Ensimmäisellä kokeilukerralla banaanikeksit eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, koska minulla ei ollut kunnon ohjetta. Toisella kerralla valmistin keksit Kodin kuvalehden ohjeen mukaan.
Banaanikekseihin tarvitaan seuraavat ainesosat:
2 banaania (pehmeitä)
2 1/2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
1. Muussasin banaanit haarukalla. Mitä kypsempiä ja pehmeämpiä banaanit ovat, sitä helpompaa on niiden käsittely.
2. Sekoitin banaanimuussiin kaurahiutaleet.
3. Lisäsin rusinat.
4. Tein taikinasta nokareita kahden ruokalusikan avulla ja asettelin ne uunipellille.
5. Litistin nokareet litteiksi haarukalla.
6 Paistoin keksejä 200-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.
Kunnollisen ohjeen mukaan tehdyt keksit olivat todella hyviä. Jos pitää makeasta, mikäpä estää lisäämästä taikinaan vielä teelusikallisen sokeria (tai vanilliinisokeria). Itse en lisämakeutusta kaivannut.
Lisättäköön vielä sellainen huomio, että mielestäni banaanikeksit olivat parempia kylminä kuin heti uunista ottamisen jälkeen. Seuraavaksi päiväksi keksejä ei sitten jäänytkään. 😁
Näyttää hyvältä!
VastaaPoistaKiitos! Ja maistuvat myös. 😊
PoistaTämä resepti lähtee heti kokeiluun :)
VastaaPoistaMukava kuulla! 😊
VastaaPoista