Siirry pääsisältöön

Ylikypsistä banaaneista syntyy herkullisia keksejä



Mitäpä sitä valmistaisi ylikypsistä, tummuneista banaaneista? Biojäteastiaan niitä ei millään haluaisi heittää.

Yksi konsti ylikypsien banaanien hyödyntämiseksi ja samalla ruokahävikin pienentämiseksi on tehdä niistä keksejä.

Ensimmäisellä kokeilukerralla  banaanikeksit eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, koska minulla ei ollut kunnon ohjetta. Toisella kerralla valmistin keksit Kodin kuvalehden ohjeen mukaan.

Banaanikekseihin tarvitaan seuraavat ainesosat:
2 banaania (pehmeitä)
2 1/2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Näin toimin:
1. Muussasin banaanit haarukalla. Mitä kypsempiä ja pehmeämpiä banaanit ovat, sitä helpompaa on niiden käsittely.

2. Sekoitin banaanimuussiin kaurahiutaleet.

3. Lisäsin rusinat.

4. Tein taikinasta nokareita kahden ruokalusikan avulla ja asettelin ne uunipellille.
5. Litistin nokareet litteiksi haarukalla.

6 Paistoin keksejä 200-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.

Kunnollisen ohjeen mukaan tehdyt keksit olivat todella hyviä. Jos pitää makeasta, mikäpä estää lisäämästä taikinaan vielä teelusikallisen sokeria (tai vanilliinisokeria). Itse en lisämakeutusta kaivannut.

Lisättäköön vielä sellainen huomio, että mielestäni banaanikeksit olivat  parempia kylminä kuin heti uunista ottamisen jälkeen. Seuraavaksi päiväksi keksejä ei sitten jäänytkään. 😁


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Metsäinen löylytuoksu valmistuu vaivattomasti

  Olen aina silloin tällöin tehnyt löylytuoksuja saunaillan piristykseksi. Kokeilussa ovat olleet ainakin koivunlehdet, ruusun terälehdet ja kuusenkerkät tai kuusen oksan palaset. Näistä mielestäni parhaimman tuoksun on antanut kuusi. Jos olen tehnyt metsäisen löylytuoksun kesällä, olen käyttänyt siihen kuusenkerkkiä. Talvi-aikaan olen pilkkonut kuusen oksista pieniä palasia. Koska oman pihani nurkassa sattuu kasvamaan muutama kuusi, minun ei ole tarvinnut kysyä puuhiini maanomistajan lupaa. Metsäisen löylytuoksun voi tehdä sekä kuivatuista että tuoreista kuusenkerkistä tai oksan palasista. Näin toimin: 1. Kuivatan kuusenkerkkiä tai oksan palasia tarjottimella muutaman päivän ajan.   2. Sujautan kuivat kerkät/oksan palaset suodatinpussiin. Jos olen käyttänyt niitä tuoreina, olen täyttänyt kaksi suodatinpussia. 3. Suljen pussit paperiliittimillä. Jos haluaa antaa löylytuoksuja vaikkapa joululahjaksi, kannattanee käyttää nitojaa; näin pussukka saa siistimmän ulkoasun.  4. Asettelen täyt

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla vedellä. 4. Kiehautin veden. 5. Kaadoin kuuman veden poimulehtien pää

Tein sipsejä ihan itse - mausteena vuohenputkisilppua

Olen joskus yrittänyt tehdä sipsejä uunissa, ja jos oikein muistan, ne eivät onnistuneet kovinkaan hyvin. Vähän aikaa sitten löysin Anna -lehden verkkosivuilta ohjeen sipsien valmistamiseksi mikroaaltouunissa. Siitä sain ajatuksen kokeilla, onnistuisivatko perunaherkut paremmin mikrossa.  Koska ensimmäiset villiyrtit ovat nousseet maasta täällä Keski-Suomessakin, päätin maustaa sipsit suolan lisäksi tuoreella vuohenputkisilpulla. Keräsin nuoret vuohenputket hieman ennen sipsien valmistamista. Huuhtelin villiyrtit siivilässä kylmällä juoksevalla vedellä, minkä jälkeen saksin ne silpuksi.  Näin toimin: 1. Viipaloin mullattoman, ohutkuorisen perunan juustohöylällä. 2.  Upotin viipaleet kylmään veteen. 3. Kuivasin ne pyyhkeellä. 4. Kaadoin lautaselle oliiviöljyä ja kierittelin perunaviipaleita siinä.  5.  Asettelin viipaleet lautaselle leivinpaperin päälle. Maustoin ne merisuolalla ja vuohenputkisilpulla.  6. Laitoin sipsit mikroon neljäksi minuutiksi.  Miten mikrosipsit onnistuivat? Hyvin