Siirry pääsisältöön

Ylikypsistä banaaneista syntyy herkullisia keksejä



Mitäpä sitä valmistaisi ylikypsistä, tummuneista banaaneista? Biojäteastiaan niitä ei millään haluaisi heittää.

Yksi konsti ylikypsien banaanien hyödyntämiseksi ja samalla ruokahävikin pienentämiseksi on tehdä niistä keksejä.

Ensimmäisellä kokeilukerralla  banaanikeksit eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, koska minulla ei ollut kunnon ohjetta. Toisella kerralla valmistin keksit Kodin kuvalehden ohjeen mukaan.

Banaanikekseihin tarvitaan seuraavat ainesosat:
2 banaania (pehmeitä)
2 1/2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Näin toimin:
1. Muussasin banaanit haarukalla. Mitä kypsempiä ja pehmeämpiä banaanit ovat, sitä helpompaa on niiden käsittely.

2. Sekoitin banaanimuussiin kaurahiutaleet.

3. Lisäsin rusinat.

4. Tein taikinasta nokareita kahden ruokalusikan avulla ja asettelin ne uunipellille.
5. Litistin nokareet litteiksi haarukalla.

6 Paistoin keksejä 200-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.

Kunnollisen ohjeen mukaan tehdyt keksit olivat todella hyviä. Jos pitää makeasta, mikäpä estää lisäämästä taikinaan vielä teelusikallisen sokeria (tai vanilliinisokeria). Itse en lisämakeutusta kaivannut.

Lisättäköön vielä sellainen huomio, että mielestäni banaanikeksit olivat  parempia kylminä kuin heti uunista ottamisen jälkeen. Seuraavaksi päiväksi keksejä ei sitten jäänytkään. 😁


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnollinen kasvovesi poimulehdistä

Kesäisestä luonnosta löytyy paljon kotikosmetiikkaan sopivia yrttejä. Jos et ole aiemmin valmistanut kosmetiikkaa villiyrteistä mutta haluaisit kokeilla, suosittelen ensimmäiseksi kokeiluksi omatekoista yrttikasvovettä. On helppoa! Itse olen tehnyt kavovesiä muun muassa poimulehdestä, kanervasta ja siankärsämöstä. Viljellyistä yrteistä olen kokeillut timjamia. Poimulehti sopii mainiosti kasvoveteen, koska se pehmentää ihoa. Väittävätpä jotkut, että sillä olisi jopa nuorentava vaikutus!  Perusohjetta varten tarvitaan   1 dl sadevettä/sterilisoitua vettä poimulehtiä      mieto kasvovesi - 2 rkl tuoreita poimulehtiä      normaali kasvovesi - 3 rkl tuoreita poimulehtiä      vahva kasvovesi - 4 rkl tuoreita poimulehtiä Näin tein kasvoveden poimulehdistä: 1. Keräsin sadevettä desilitran verran. 2. Poimin poimulehtiä noin neljä ruokalusikallista. 3. Huuhtelin poimulehdet kylmällä juoksevalla ve...

Hyvästi, vuosi 2023!

  Vuoteen 2023 mahtui henkilökohtaisessa elämässäni monenmoista: luovuin vakituisesta työpaikastani, laitoin taloni myyntiin, muutin uudelle asuinalueelle kerrostaloon, aloitin työt uudessa koulussa, rakas kissaystäväni kuoli... Toivon, että vuosi 2024 olisi rauhallisempi :)  Tammikuussa 2023 aloitin jo tutuksi tulleen kuvausprojektini, jonka tarkoituksena on ottaa kuva samasta paikasta kerran kuukaudessa koko vuoden ajan. Kuvauspaikaksi valikoitui Jyväskylän Palokassa sijaitseva Kirrin uimaranta.  Muutin uuteen kotiin syyskuun alussa. Vanhan talon tyhjentäminen ja siivoaminen sekä uuden kodin järjestely veivät niin paljon aikaa ja energiaa, että kuvausprojektini tyssäsi ja viimeiseksi kuvaksi jäi elokuun otos. Tuossa kuvia järjestellessäni onnistuin vahingossa poistamaan heinäkuun kuvan, joten kuvasarjani jää tänä vuonna puoliväliin vuotta.  Tammikuun kuva on otettu aamulla auringonnousun jälkeen. Pakkastakin oli.    Helmikuussa lumet välillä sulivat, mutt...

Nyt on aika kuusenkerkkien!

Kuusien nuoret vuosikasvaimet, kerkät, ovat ainakin täällä keskisessä Suomessa parahultaisia kerättäviksi. Kerkät kannattaa napsia talteen siinä vaiheessa, kun ne ovat 2 - 4 cm:n mittaisia. Kerkkien keräämiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa.  Itse innostuin kerkistä yrttipoimijakurssilla keväällä 2018. Sen jälkeen olen kerännyt niitä talteen oman pihamaani nurkassa kasvavista kuusista.  Olen käyttänyt kerkkiä tuoreeltaan sekä laittanut niitä pakastimeen talven varalle. Tuoreita kerkkiä olen lisännyt esimerkiksi salaatteihin ja villiyrttipestoon. Pakastetuista kerkistä olen tehnyt teetä ja muita juomia.   Parina keväänä olen valmistanut kerkistä siirappia, jonka ohje löytyy Villi ja vihreä -blogista otsikolla Kuusenkerkkäsiirappi valmistuu vaikka ikkunalaudalla (15.6.2020).  Myös kuusenkerkkälikööriä olen kokeillut. Sen tekemisestä kerroin Me Naiset -lehden verkkosivujen  Hortoilijan muistiinpanoja -blogissani. Koska lehden verkkosivut ovat kokeneet suur...